2024

Nieuw gezicht bij de Aareon Academy

Published on (NL) 13 Mar 2024

De Aareon Academy verzorgt sinds jaar en dag de opleidingen en andere hulpmiddelen die onze gebruikers helpen om onze software zo optimaal mogelijk te gebruiken. Denk daarbij aan opleidingen tijdens het implementatietraject, cursussen basisvaardigheden of opfriscursussen, maar ook aan tutorials die je stap voor stap door een actie van onze software loodsen en aan webinars met extra informatie.


Met de komst van Tobias 365 en dus een nieuwe manier van werken heeft Aareon Coen Stellingwerf aangenomen om met zijn ervaring in het onderwijs en met het maken van videotutorials het opleidingsmateriaal van Aareon en alles wat daarbij komt kijken, eens flink onderhanden te nemen.

Coen stelt zich voor

Mijn volledige naam is Coen Stellingwerf. Ik ben 33 jaar oud en ik kom uit Harkstede. Na 9 jaar lang met veel plezier in het voortgezet onderwijs te hebben gewerkt als docent Nederlands ben ik sinds april gestart bij Aareon als consultant voor de Aareon Academy.


Na jaren in het onderwijs was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via-via kwam ik bij Aareon terecht. Het werk dat onze consultants doen, had wel wat weg van mijn werk in het onderwijs. Daarom heb ik in eerste instantie een open sollicitatie naar Aareon gestuurd voor een baan als consultant. Aareon was nog maar net op zoek naar iemand voor de Aareon Academy en de vacature was nog niet uitgezet. Ik kwam dus precies op het juiste moment. Om deze reden werd aan het einde van het eerste sollicitatiegesprek een positie bij de Aareon Academy genoemd. Dat had ik niet helemaal zien aankomen, maar ik was wel enthousiast. Bij de Aareon Academy kan ik mijn onderwijservaring en mijn ervaring met het produceren van videotutorials laten samenkomen. Bovendien helpt de Academy met het ontwikkelen van trainingen voor oplossingen van het gehele bedrijf. Enorm veelzijdig werk dus!

Wat heb je tot nu toe gedaan?

Na een korte inwerkperiode ben ik begonnen met het ontwikkelen van een visie voor de Aareon Academy. Deze visie is de stip op de horizon waar we naartoe willen met de opleidingen van Aareon.


Om deze visie te ontwikkelen heb ik eerst drie dingen gedaan. Ik heb goed gekeken naar onze opleidingen om zo sterke punten en verbeterpunten vast te stellen. Mijn ervaringen als docent heb ik daarin natuurlijk meegenomen. Ook heb ik een aantal van onze trainingen bijgewoond zodat ik kon zien hoe deze normaliter verlopen. Daarnaast heb ik me via interviews en gesprekken verdiept in de opleidingsvraag van onze klanten. Zo kon ik ontdekken in hoeverre de opleidingen die Aareon aanbiedt aansluiten bij de behoefte van onze klanten.


Dankzij deze observaties en gesprekken heeft de Academy bijvoorbeeld de cursus basisvaardigheden doorontwikkeld zodat hij beter aansluit op de wensen van de gebruikers. Deelnemers verlaten de cursus nu niet alleen met kennis over de basisvaardigheden, maar hebben ook nog meer tijd besteed aan het oefenen ervan.


Naast het ontwikkelen van een visie voor de Academy heb ik me vooral bezig gehouden met het ontwikkelen van instructievideo’s voor Tobias 365. Deze video’s noemen we in de wandelgangen vaak tutorials. Elke tutorial is een combinatie van een schermopname en ingesproken uitleg. In een tutorial gaan we dieper in op een bepaalde handeling in Tobias 365 en laten we zien hoe de handeling moet worden verricht. Een tutorial is zo gemaakt dat hij zoveel mogelijk stap voor stap kan worden nagedaan. Zo hebben we bijvoorbeeld een tutorial over het opvoeren van een nieuwe klant of over het wijzigen van huurprijzen voor een VHE.


Voor de feature-update van september hebben we in de Help 23 tutorials voor huurincasso opgenomen onder de procesplaten. Voor de feature-update van december worden nog meer tutorials ontwikkeld en ze zullen dan ook nog makkelijker te vinden zijn op de helpsite.

Wat kunnen we op korte termijn allemaal verwachten?

We zijn van plan om voor het jaar 2024 een jaarkalender te publiceren met daarop het opleidingsaanbod van Aareon voor dat jaar. Een onderdeel van dit aanbod zijn verschillende openroostertrainingen die staan gepland op een moment dat ze echt van meerwaarde zijn. Denk bijvoorbeeld een trainingen huurverhoging of stook/servicekosten in januari en februari.


En in 2024 gaat de Academy beginnen met het ontwikkelen van e-learning. Het voordeel van e-learning is dat deze altijd en overal gevolgd kan worden op een zelfgekozen moment. Ik denk dat e-learning een ideale aanvulling is op de opleidingen die we bij Aareon al aanbieden. Het kan bijvoorbeeld een uitkomst zijn als een woningcorporatie een nieuwe medewerker wil gaan inwerken.

Tot slot

Het werken bij Aareon Academy is tot nu toe een geweldige ervaring en uitdaging geweest. Ik zie een enorme potentie en heb er zin in om die potentie tot bloei te laten komen in de komende maanden en jaren.